Τι είναι κορν φλάουρ;

Τι είναι κορν φλάουρ;

Το κορν φλάουρ είναι ένα λεπτό, κονιορτοποιημένο αλεύρι που παρασκευάζεται από αποξηραμένους κόκκους καλαμποκιού. Είναι ένα ευέλικτο συστατικό που χρησιμοποιείται σε διάφορες μαγειρικές εφαρμογές, από την πύκνωση σάλτσας και σάλτσας μέχρι την παρασκευή ψωμιού, τορτίγιας και άλλων αρτοσκευασμάτων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καλαμποκιού που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κορν φλάουρ, ο καθένας με μοναδικά χαρακτηριστικά και χρήσεις:

Τύποι καλαμποκιού που χρησιμοποιούνται για το κορν φλάουρ

  • Οδοντωτό καλαμπόκι (επίσης γνωστό ως Καλαμπόκι Dent η καλαμπόκι αγρού): Χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσιπς, masa harina για τορτίγιες καλαμποκιού και βιομηχανικά προϊόντα. Έχει τόσο σκληρό όσο και μαλακό άμυλο που γίνεται οδοντωτό κατά την ωρίμανση.
  • Καλαμπόκι Flint (επίσης γνωστό ως ινδικό καλαμπόκι ή καλαμπόκι καρότου): Έχει σκληρότερο εξωτερικό κέλυφος από το οδοντωτό καλαμπόκι και ποικιλία χρωμάτων από λευκό έως κόκκινο. Χρησιμοποιείται για παρόμοιους σκοπούς με το οδοντωτό καλαμπόκι και χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή ποπ κορν.

4 μαγειρικές χρήσεις για το κορν φλάουρ

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα αλεύρι καλαμποκιού.

  1. Ψήσιμο χωρίς γλουτένη: Ως αλεύρι χωρίς γλουτένη, το αλεύρι καλαμποκιού είναι μια δημοφιλής επιλογή για αρτοσκευάσματα χωρίς σιτάρι, από ψωμί μέχρι βάφλες.
  2. Ψωμί: Στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, το αλεύρι καλαμποκιού χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για την επικάλυψη τηγανητών φαγητών, όπως οι γαρίδες. Προσθέτει μια ευχάριστη γεύση καλαμποκιού και τραγανή τραγανότητα – χωρίς την τραχύτητα του καλαμποκάλευρου.
  3. Σκακιέρα: Αυτή η κλασική πίτα του Νότου είναι ακόμα καλύτερη όταν ανταλλάξετε το καλαμποκάλευρο στην κρέμα με αλεύρι καλαμποκιού.
  4. Κέικ: Δοκιμάστε ένα μείγμα από αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι καλαμποκιού σε ένα κέικ με ανάποδα φρούτα.

Διατροφική αξία του κορν φλάουρ

Το κορν φλάουρ είναι μια καλή πηγή αρκετών θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων:

  • Θερμίδες: 366 ανά 100 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 76γρ. ανά 100γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7g ανά 100g
  • Διατροφικές ίνες: 5g ανά 100g
  • Σίδηρος: 2,6mg ανά 100g

Περιέχει επίσης ακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες και βιταμίνες Α και Ε.

Οφέλη για την υγεία

Η κατανάλωση κορν φλάουρ μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων μέσω της μείωσης της αρτηριακής πίεσης
  • Μείωση των επιπέδων κακής (LDL) και ολικής χοληστερόλης
  • Ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης σε άτομα με διαβήτη τύπου 2
  • Βοήθεια στη διαχείριση του βάρους με την αύξηση της οξείδωσης των λιπιδίων και τη μείωση της συσσώρευσης λίπους
  • Μείωση των συμπτωμάτων της διάρροιας λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και άμυλο

Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν προβείτε σε σημαντικές διατροφικές αλλαγές.

Παραπομπές:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top