Τι είναι αυγά Benedict;

Τι είναι τα αυγά Benedict;

Τα αυγά Benedict είναι ένα δημοφιλές αμερικανικό πιάτο πρωινού ή brunch που αποτελείται από:

  • Δύο μισά από ένα αγγλικό μάφιν
  • Καναδικό μπέικον σε κάθε μισό μάφιν
  • Ένα αυγό ποσέ πάνω από το μπέικον
  • Σάλτσα Ολαντέζ που περιχύνεται σε όλο το πιάτο.

Πιθανότατα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1860 στο εστιατόριο Delmonico’s στη Νέα Υόρκη. Το πιάτο διαδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1800 και έγινε βασικό συστατικό στα μενού πρωινού και brunch σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς να φτιάξετε τα αυγά Benedict

Για να φτιάξετε τα κλασικά αυγά Benedict στο σπίτι:

  • Φρυγανίστε τα μισά αγγλικά μάφιν.
  • Μαγειρέψτε καναδικό μπέικον και κρατήστε το ζεστό
  • Βάλτε τα αυγά σε νερό με ξύδι που σιγοβράζει μέχρι την επιθυμητή ποιότητα (3-5 λεπτά για κρόκους που τρέχουν).
  • Φτιάξτε τη σάλτσα ολαντέζ χτυπώντας τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο πάνω από ένα βραστήρα μέχρι να πήξει.
  • Συναρμολογήστε τοποθετώντας το μπέικον στα μισά μάφιν, συμπληρώνοντας με αυγά ποσέ και περιχύνοντας με τη σάλτσα ολαντέζ.

Παραλλαγές

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για τα κλασικά αυγά Benedict:

  • Αντικαθιστά το σπανάκι με καναδικό μπέικον.
  • Αυγά Atlantic χρησιμοποιεί καπνιστό σολομό αντί για μπέικον
  • Αυγά Blackstone προσθέτει φέτες ντομάτας
  • Αυγά Royale χρησιμοποιεί καπνιστό σολομό και ολαντέζ

Άλλες παραλλαγές μπορεί να χρησιμοποιούν διαφορετικά ψωμιά, κρέατα ή γαρνιτούρες, αλλά τα βασικά συστατικά είναι πάντα τα αυγά ποσέ και η σάλτσα ολαντέζ.

Παραπομπές:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top